Skip to main content

”Who’s good boy?” och andra viktiga frågor

Varför heter vinet Happy Dog?

Vi på Happy Dog Cava är stora hundvänner och vill att alla hundar ska få vara just ”Happy”

Varför har ni valt att hjälpa just hundar?

Vi älskar nästan alla djur men hundar ligger oss särskilt varmt om hjärtat

Alkohol och djur, går det verkligen ihop?

Naturligtvis förespråkar vi måttlig konsumtion av alkohol, särskilt om du har ansvar för ett djur och inte minst en hund. Happy Dog Cava är bara ett alternativ för alla som både vill ta ett glas bubbel och hjälpa hundar som far illa. För den som vill stötta Hundhjälpen och avstå från alkohol går det utmärkt att ge ett bidrag direkt till Hundhjälpen på deras hemsida www.hundhjalpen.se

Vad är Hundhjälpen?

Hundhjälpen är en ideell organisation som gör ett fantastiskt jobb för utsatta hundar. Läs gärna mer om deras arbete på https://hundhjalpen.se/vart-arbete/. Om du är intresserad av att adoptera en hund kan du komma i kontakt med dem på samma hemsida. De hjälper dig med svar på alla dina frågor.

Vad går pengarna till?

Pengarna går oavkortat och direkt till hundarna för att på så sätt rädda och ge så många som möjligt en ny chans i livet.

Hur säkerställer ni att pengarna går dit de ska?

Genom ett tämligen transparent och öppet samarbete med regelbundna avstämningar och rapporter där vi enkelt kan se hur pengarna från Happy Dog Cava använts.

Kan hundar dricka vinet?

Nej, vinet är bara för husse och matte, förslagsvis vid lite festligare tillställningar.

Var kommer vinet ifrån?

Vinet kommer från Spanien och området runt Valencia där Cava produceras

Vad passar vinet till?

Vinet är perfekt till sallader och fisk eller skaldjur. Självklart är det strålande vid alla sorters mingel med enklare tilltugg. Vinet serveras svalt, 6-8°C

Kan man dricka vinet om man är vegan?

Ja, vinet är helt veganskt

Kan man skänka pengar på annat sätt än att köpa vinet?

Självklart! Man behöver inte dricka vin för att bidra till Hundhjälpens arbete. Man kan bli både månadsgivare och skicka ett bidrag, läs mer på: https://hundhjalpen.se/stod-oss/

Finns det fler produkter än en Cava?

I dagsläget finns bara Happy Dog Cava som är en Organisk Cava, men vi hoppas på fler produkter i framtiden.

Who’s a good boy?

Det är nog olika för alla men för oss på Happy Dog Cava heter de oftast Branca, Penny, Bella, och Bibbi. Och ja, det är good boys hela gänget.

Kan man beställa vinet utanför Sverige?

Nej, idag finns vinet bara på den svenska marknaden men vi hoppas kunna hitta fler ideella hundorganisationer utanför Sverige med tiden.